Pääsiäistä

Pitkäperjantain aamupäivää :)

Ulkona on niin talvisen näköistä ettei uskoisi huhtikuun alkavan parin päivän päästä. Eivät ole vuodet veljeksiä keskenään vai miten se sanonta menikään. Puut ovat paksussa huurussa, sumu peittää näkymän järvelle. Kaunista silti, kyllä tuossakin maisemassa ja näyssä silmä lepää.

Toissapäivän sauvakävelytreeni PT Juhan kanssa veikin sitten enemmän aikaa kuin luulin. Arvelin aikaa kuluvan noin 2 tuntia, mutta 2h 50 min siihen sitten menikin. Kaloreita paloi sykemittarin mukaan tasan 1000 kcal! Ja kun illalla tein vielä vajaan tunnin lenkin koiran kanssa, tuli päivän kokonaiskulutukseksi huikeat 1266 kcal :) . Kiitos aiemmin tekemäni juustoisen juuressosekeiton, syömiset sujuivat hyvin ja sain syötyä 2000 kalorin verran. Eilinen kävelyreitti vei 1h40min, joten pidentyneet ovat kävelyni ihan kiitettävästi. Illalla oli tarkoitus toinen lenkki vielä tehdä, mutta aamuinen lenkki taisi olla koiralle tarpeeksi rankka eikä enää toista kertaa liikkumaan ”kiristänyt”. Niinpä pidin minäkin vapaata illan ja käytin sen lukemiseen.

Pari viikkoa sitten hankittu opas ravintolisien vaikutuksesta terveyteen on vienyt mennessään. Yli 600 sivua painavaa asiaa, aihetta tutkineen lääkärin ja ravitsemusasiantuntijan kirjoittama. Puolueetonta tietoa joka menee niin yksiin sen oman kokemuksen, koulutuksen ja tiedon kanssa jota GNLD tarjoaa. Kyse ei todellakaan ole em. yrityksen ”propagandasta” vaan faktoista jota yhä useampi alan tutkija alkaa myöntää. Lääkäritkin alkavat myöntää sen ettei aina tarvitse ensimmäiseksi tarttua lääkkeisiin vaan vaihtoehtoja löytyy. Olemme edellä aikaamme, monessakin suhteessa. Asiasta voisin kirjoittaa vaikka miten paljon, mutta säästän sen toiseen kertaan. Joka tapauksessa, eilen illalla tuota opusta luin ja sain taas paljon uutta tietoa mm. kilpirauhasen vajaatoiminnasta.

Loma on nyt puolessa, olen liikkununut paljon, ja nukkunut paljon. Hyvää akkujen latausta seuraavan 5 kuukauden työputkea ajatellen. Mutta enpä mene asioiden edelle, vielä on siis 5 päivää lomaa ja se menee, kuinkas muuten kuin liikkuen, leväten, uusia terveysasioita opiskellen ja … syöden hyvin :) . Ja näin pääsiäisenä vielä hyvässä seurassa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>