Arkistot kuukauden mukaan: elokuu 2013

14 aamua…

… on aikaa h-hetkeen. Viimeiset pari viikkoa ovat olleet enemmänkin mentalipuolen harjoittelua kuin fyysistä treeniä. Uudet työkuviot ja ennenkaikkea GNLD ovat vieneet positiivisella tavalla aikani. Siinä sivussa olen käynyt fillarilenkeillä, uimassa, kävelyllä. Treeneissä pitkäkestoisuus on ollut tehoja tärkeämpi pointti. Rauhalliseen tahtiin, mutta ajallisesti pidempään. Ja samalla pääkopassa ajatuksia työstäen.

Tuleva viikko on hitaan tahdin treenille erinomaista aikaa kun turisteina tutustumme Budapestin nähtävyyksiin. Aamusta liikkeelle ja illalla takaisin hotellille. Ja Budan rinteiden kiipeäminen on nappiin osuvaa treeniä. Puhumattakaan sykkeitä nostattavasta ”Back to year 1973″ -bileistä ja joraamisesta sydämen kyllyydestä :D . Kyseessä on GNLD:n Euroopan 40-vuotiskonferenssista ja lauantain iltajuhlista 70-luvun teemalla. Samainen teema oli joskus 10 vuotta sitten naamiaisissa ja yllätyksekseni silloin tekemäni puvut mahtuvat meille edelleen. Löytyy kiiltoa ja leveää punttia :D , tuskin maltan odottaa!!!

Nyt on lähestulkoon kaikki vaellukselle tarvittavat tavarat hankittu, viime viikolla hankin 90 litran kassin, merinovillaisen alusasun, teleskooppisauvat ja vielä yhdet sukkaparit sekä hanskat. Jotakin ihan pientä vielä uupuu.  Mm. malarialääke pitää hakea apteekista ja sen syönti aloittaa. Erikokoisia minigrip-pusseja, pattereita otsalamppuun, särkylääkettä, laastaria yms. Ja tottakai iso vihko ja hyvä kynä päiväkirjaa varten. Saa sitten otsalampun valossa kirjata ajatuksia ja tunnelmia ylös. Päivähän siellä on 12 tuntia pitkä ja pimeys tulee varsin nopeasti, joten varapattereita tulen tarvitsemaan. Päädyin sittenkin vuokraamaan palveluntarjoajalta ns. summit coat, eli untuvatakin huiputukseen. Pakkasta huipulla on nyt viimepäivinä ollut n. 15 astetta tuulen vaikutus huomioiden. Voi olla että pärjään omalla varustuksella, mutta paleleminen syö niin paljon voimavaroja, että sillä hinnalla (4$/pv) vuokraan vaikka turhaan. Ja voihan se olla että taas näin lämpimän kesän jälkeen tuo pakkaslukema tuntuu minustakin kylmältä.

Todella vähiin aika käy, mutta koitan ehtiä vielä Budapestin jälkeen tekemään pienen päivityksen ja kertoa ihan viimehetken tunnelmista.

 

Syyskuu lähestyy

Vähiin käy ennen kuin loppuu ….

Kuukauden päästä olen jo Arushassa, kaupungissa josta lähdemme liikkeelle aamulla 14.9. Alkuun autolla kansallispuiston portille, n. 1700 metrin korkeuteen merenpinnasta. Siitä sitten patikointi aina 5895 metriin. Hui!

Tunnetilat vaihtelevat äärilaidasta toiseen. Välillä kauhistuttaa ja ihmettelen mikä ihmeen päähänpisto tämä nyt on, miksi tuonne haluan. Ja toinen ääripää on valtava innostus, jessss, pian haaveeni on totta! Noiden tunteiden välimaastossa yritän luovia parhaani mukaan. Toisaalta, mitä lähemmäs tuo matka tulee, sitä varmempi olen päätöksestäni. ”Jos pääsen huipulle” on puheissa muuttanut muotoaan: ”Kun pääsen huipulle!”

Varusteet alkavat olla kasassa, teleskooppikävelysauvat ja muutama tekninen vaate pitää vielä hankkia. Uusi päiväreppuni on osoittautunut erinomaiseksi, pitkätkään kävelyt eivät käy selän päälle, kiitos hyvän lantiotuen.
Viimeiset kolme viikkoa ovat olleet elämässäni sellaista myllerrystä että tehokkaammat treenit ovat jääneet, koiran kanssa tehdyt lenkit on ollut ainoa liikuntamuoto. Nyt opettelen aikatauluttamaan elämääni uudella tavalla, sillä ensimmäiset päivät yrittäjänä ovat takana. Irtisanouduin työpaikastani ja kaivoin y-tunnukseni naftaliinista. Kolmas kerta toden sanoo, yrittäjyys taitaa olla verissä, tavalla tai toisella. Nyt on haasteena se, ettei päivät mene ”muka tekemisen” parissa. Kotoa käsin töitä tehdessä vaarana on juuri se, ettei kuitenkaan tee mitään tuottavaa, vaikka niin luulee. Niinpä herätys on ennen seitsemää, aamukahvin ja aamun lehden jälkeen on istuttava töitä tekemään.
Mitä sitten teen: konsultointitöitä alkuun, ja enenevässä määrin GNLD tulee viemään aikani. Ja sehän on ollut tavoitteenikin viimeiset 1,5 vuotta. Alunperin olin asettanut tavoitteen töistä poisjääntiin vuoden 2014 kesään mutta yhteensattumien summana pystyin jäämään töistä pois jo nyt, eikä tämä hetki tullut päivääkään liian aikaisin. Nyt sitten määrittelen itse päiväni, milloin teen konsultointia, milloin töitä GNLD:n ja ennen kaikkea ihanan tiimimme kanssa. On ilo auttaa heitä oli heidän tarpeensa sitten mitä tahansa; säästöt arkisiin menoihin, terveyteen liittyvät tavoitteet, taloudelliseen tilanteeseen liittyvät tavoitteet, ihan mikä tahansa. Opettaa heitä auttamaan muita. Voin valita koska teen töitä, kenen kanssa teen töitä, miten paljon teen. Vapauden rinnalla kulkee toki vastuu. Itse vastaan teoistani ja työni tuloksesta. Mutta kun työtä tekee sydämellään, ei se edes työltä tunnu.

Elokuu on vielä aikaa treenata, nyt senkin pystyy aikatauluttamaan päivään paremmin, joten mitäpä tässä enempää kirjoittamaan, ylös ulos ja lenkille! Ulkona on kaunis elokuinen keli, sinne siis!

Elokuun pimenevät illat

Monet puhuvat elokuusta jo syksynä, mutta minulle elokuu on vielä yksi kesän kuukausista. SYYSkuu on sitten jo syksyä, kuten nimikin kertoo ;) . Tänä vuonna kesä tosin jatkuu vielä syyskuunkin ajan, koska se menee Budapestissä ja Tansaniassa lähes kokonaan.

Pari viimeistä viikkoa ovat treenirintamalla menneet hiukan hiljaisemmin. Tunnin lenkin olen tehnyt mutta salikortin vanhennuttua viikko sitten ovat ne treenit jääneet. En hanki kyseiselle salille enää uutta korttia. Syynä ei ole salin laatu, päinvastoin, se on aivan huippusali. Syynä sensijaan ovat nopeat ja varsin radikaalit ratkaisut jotka tein päivätyöni suhteen. Sanoin itseni irti työpaikastani viime maanantaina. Niinpä kyseiselle paikkakunnalle ei ole enää asiaa joten kuntosalikin tulee vaihtumaan tähän kotia lähemmäs.

Irtisanoutumiseni on herättänyt tuttavapiirissä paljon ihmettelyä ja kysymyksiä, kuinka uskallan, tällaisena aikana! Mitä jatkossa? Y-tunnus kaivetaan naftaliinista ja alan tehdä töitä vain itselleni :) . Miten sitten uskallan? GNLD on antanut ja opettanut sellaista rohkeutta ja varmuutta minkä arvoa ei rahalla pysty määrittelemään. Vielä vuosi sitten olisin epäröinyt, nyt päätös oli selkeä ja helppo. GNLD:n rinnalla on ainakin alkuun muita ”freelancer” hommia, joten erinomaiset ovat näkymät tällä hetkellä :) .

Muuten, keskiviikkona 7.8.2013 klo 18 alkaa Personal Trainerini vetämä GR2 -painonhallintaohjelma jossa olen luvannut olla taustatukena. Jos asia kiinnostaa, ottakaa yhteyttä :)

Kaiken kiireen keskellä ovat pyörälenkitkin jääneet, mutta nyt kun päivätyö loppuu, elokuussa on erimomaiset mahdollisuudet tehdä myös niitä. Kuntoa tässä ei enää viimeisten viikkojen aikana nosteta, mutta hyvä on silti kroppaa edelleen pitkäaikaiseen rasitukseen totuttaa. Uusi reppu on hankittu, se on aivan ihana. Tukee selkää erimonaisesti, 22 km kävelylenkki ei tunnu vaikka repussa on 8 kg painoa. 3 litran vesi/juomapussi, säädettävät kävelysauvat, hiukan vielä teknisiä vaatteita, siinä on pieni hankintalista joka on jäljellä. Viisumit tulivat Tukholmasta hienosti, vaikka hiukan jännittikin passeja postin matkaan laittaa.

Nautitaan loppukesän lämpimistä ilmoista, kypsyvän viljan ja maaston värimaailmasta ja tuoksuista. Loppukesä ja syksy ovat lempivuodenaikaani, rakastan kirpeitä tuoksuja ja upeaa väriloistoa.