Arkistot kuukauden mukaan: helmikuu 2013

Täysikuu

Tänään illalla koiran (Jack Russel) kanssa lenkillä ollessani en voinut lakata ihailemasta tuota valtavaa palloa joka taivaalla upean näköisesti usvan keskellä hehkui. Täysikuu, wow!

Sitä katsellessa ajatukset lähtivät lentämään enemmänkin. Mietin kuuta, avaruutta, maapalloa. Maailmankaikkeutta yleensäkin. Ja tätä planeettaamme. Matkapuhelimeni näyttönä on upea kuva maapallosta avaruudesta päin kuvattuna. Ja pakko on sanoa että kyllä tämä maapallomme on upea näky sinisine vesineen ja maan eri sävyineen.

Iän karttuessa sitä on alkanut ajatella monista asioista aivan uudella tavalla. Ja yksi näitä viime vuosina tulleita ajatuksia on kysymys siitä, missä upean pallomme sietoraja tulee vastaan. Ympäristötietoisuus on ajatuksissa ja toiminnassa mukana monella tapaa. Osaksi juuri siksi GNLD:n kodin puhdistustuotteetkin ovat nousseet suureen arvoon elämässäni. Toki vaadin puhdistusaineelta myös tehoa, mutta kun se teho on yhdistetty ekologisuuteen, mikä sen parempi. Samalla yrityksen arvot nousevat esiin.
Ihan naurattaa eilinen ilta, jolloin olin suihkussa, yhdessä koiramme kanssa :D . Kuka voi sanoa tehneensä saman! Kun kotoa löytyy pesuaine joka sopii niin ihmisille kuin eläimille, mikäs sen näppäränpää, yhteinen vaahtokylpy! Ja onhan sillä samalla tuotteella pesty isompikin määrä eläimiä, mm. 19 000 Afrikan pingviiniä, jotka pelastettiin öljytankkerin haverin jäljiltä. Vaahtokylpyyn pääsivät nekin, katsokaa vaikka:

http://www.youtube.com/watch?v=IpwNbEaamRA

Lihaksia vai ei, kas siinä pulma

Otsikon asia on askarruttanut mieltäni jo pidempään. Asialla on näet kaksi puolta. Ensinnäkin, toki tarvitaan lihaksi jotta vuoren huipulle yleensä pääsee. Mutta … millaiset lihakset, se onkin se kysymysmerkki. Paradoksi tulee siitä, että vahvat lihakset tarvitsevat enemmän happea. Ja sitähän tuolla lähes 6 kilometrin korkeudessa (5895m) ei tuhlattavaksi ole. Tiedän tapauksen, jossa isot lihakset omaava (bodari) nuori mies talutettiin alas kesken matkan. Hänen elimistönsä ei ohutta ilmaa ja pientä happimäärää kestänyt. Toverinsa, jotka eivät bodanneet vaan olivat ns. normaalipainoisia ja näköisiä, selvittivät tiensä huipulle saakka.
Toisaalta taas, lihaksia siis tarvitaan jotta 5 päivää ylämäkeä on fyysisesti mahdollista. Mikä on sitten se sopiva määrä, sitä mietin usein. Monta asiaa puoltaa hyviä lihaksia, mutta samaan aikaan on kehosta rasvaakin löydyttävä (tämä on itse asiassa kolmas seikka). Se kun asiantuntijoiden mukaan auttaa pysymään lämpimänä öisin. Rasva on hyvä eriste. Keskittyäkö sitten salitreeniin ja lihasten voimistamiseen vai kestävyyteen pitkäkestoisilla harjoituksilla. Näiden kahden väliltä on sopiva tasapaino löydyttävä. Ja löytyyhän se, onhan minulla erinomainen PT apunani!

Yksi asia tässä mietiskelyssä on ainakin varma: ristiselkää on vahvistettava. Se tuli selväksi tässä taannoin Tallinnan reissulla. Paluulaivalla kierreltiin laivaa ajankuluksemme ja seisoskelimme paljon. Ja se jos mikä, hidas ”näyteikkunakävely”, ottaa selän päälle. Reipas liikunta ei selässä tunnu, mutta heti kun kävelee hitaasti, alkaa ristiselässä tuntua. Shoppailu on just tuollaista ”hidasta etenemistä”. Ja kävely ylös vuoren rinnettä tulee olemaan juuri tuollaista, hidasta menoa, askel kerrallaan. Kun toinen jalka ottaa askeleen, toinen ikäänkuin lepää. Eli lyhyesti sanottuna, korsetti kuntoon :)

Kaikkea sitä tulee pitkien työmatkojen aikana mietittyä!

Matkatoimistoon mars!

Tänään kävin töiden jälkeen paikallisessa matkatoimistossa. Alkuun etsiskelin itse lentovaihtoehtoja, mutta päädyin pyytämään matkatoimistossa töissä olevalta tuttavalta apua. Mitä sitä suotta stressaamaan ja hankkimaan harmaita hiuksia kun alan ammattilaisetkin voivat asian hoitaa. Ongelmia ei olisi jos olisi kyse vain minun käynnistäni Tansaniassa. Mutta kun sieltä Kilimanjarosta pitää päästä Zanzibarille. Ja miten toimia miehen kanssa, tuleeko hänen lentonsa ensin Kilimanjarolle josta yhdessä jatkamme paikallislennolla saarelle? Vai lentääkö hän suoraan Helsingistä Zanzibarille. Ja jos lentää, niin onko kotimatkamme eri reittiä, ajatellen että molemmille on menopaluut? Tuossa vaiheessa ajatusjuoksua päätin antaa homman ammatilaiselle. Hän lupasikin hoitaa asian kuntoon tämän viikon aikana, ennen talvilomaansa.
Ihanaa kun voi jättää asiat osaaviin käsiin :)

Koiran hoito

Ajoissa on monet asiat hoidettava. Niinpä tänään varasin hoitopaikan koiralle, koko syyskuuksi!
Olen löytänyt mukavan ja luotettavan koirahotellin jossa koiramme näyttää hyvin viihtyvän.
Varasin hoitopaikan koko syyskuuksi, sillä syyskuun ekan viikon olemme Budapestissä konferenssissa, juhlistamassa yhteistyökumppanimme Euroopassa olon 40-vuotista taivalta. Sieltä palattuamme minulla on pari päivää aikaa vaihtaa juhlatamineiden tilalle vaelluskengät, reput ja muut tarvittavat kamat, ja lähteä unelmieni matkalle.

Matka alkaa tästä

7 kuukauden matka alkaa helmikuisesta talvipäivästä ja päättyy vaellukseen, sen henkisten ja fyysisten rasitusten purkuun kun matka on ohi.